Vijesti i događaji

Razmijenjena iskustva sa održanih seminara i posjeta međunarodnim sajmovima

19.10.2023

Jedna od najvažnijih nadležnosti Agencije za policijsku podršku između ostalog je i praćenje nove informacione i komunikacione tehnologije i mogućnosti njihove primjene, te pripadnici Agencije, naročito zaposleni u Sektoru za informatiku, IT inženjeri, programeri ...., ulažu značajne napore kako bi policijski organi i tijela Bosne i Hercegovine bila upoznata sa najnovijim dostignućima na polju informacionih tehnologija, koje omogućavaju da se rad sigurnosnog sistema Bosne i Hercegovine uveliko unaprijedi i olakša.

U sklopu navedenih aktivnosti, dana 19.10.2023., u prostorijama Agencije za policijsku podršku održana je radionica, na kojoj su uposlenici Agencije održali prezentacije, te razmijenili svoja iskustva sa nedavno održanih obuka i posjeta tehnološkim sajmovima. Između ostalog, bitno je istaći posjete sajmu „Techex Europe“ održan u Amsterdamu, Kraljevina Holandija i 11. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2023.“ održan u Beogradu, R. Srbija. U sklopu događaja održano je i predavanje o pojedinostima rada i funkcionisanja protokola u institucijama Bosne i Hercegovine.

Nakon održane radionice, učesnici su izrazili svoje zadovoljstvo ovakvim načinom rada, te izjavili da bi nova saznanja i iskustva trebala doprinijeti unapređenju funkcionisanja državnih institucija.