Vijesti i događaji

Sudsku policiju u Federaciji BiH posjetio direktor Agencije za policijsku podršku BiH

21.9.2023

Danas je direktor Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine g. Dženad Grošo u radnu posjetu primio direktora Agencije za policijsku podršku Bosne i Hercegovine g. Envera Hadžiahmetovića, te je održan radni sastanak.

Navedenom sastanku su prisustvovali i g. Jasna Agić, šefica Odsjeka za financijsko-računovodstvene poslove Sektora za financije i nabavku policijske opreme i g. Mahir Smailbegović, šef Kabineta direktora Sudske policije.

Kako je ovo prva radna posjeta i zvanični sastanak rukovodilaca ovih agencija, direktor Grošo je imenovane upoznao sa organizacijom, nadležnostima i izazovima sa kojima se u svom operativnom radu susreće Sudska policija u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Također, imenovani na sastanku su razgovarali o modelima buduće saradnje koju bi mogle imati ove agencije za provođenje zakona, kojom prilikom je posebno naglašena mogućnost saradnje i pružanja pomoći i podrške koju bi Agencija za policijsku podršku BiH mogla pružiti Sudskoj policiji u Federaciji BiH u domenu izrade zakonom dozvoljenih elektronskih baza podataka, a koje bi nesporno doprinijele unapređenju organizacije i rezultata rada, te povećanju stepena operativnosti i efikasnosti u radu Sudske policije u Federaciji BiH.

Prisutni na sastanku su razgovarali o potrebi i značaju saradnje agencija za sprovođenje zakona na svim nivoima.

Na kraju sastanka je iskazana obostrana spremnost za nastavak saradnje, te dogovoreni detalji stručne analize i procjene, kao i u konačnici implementacije pitanja o kojima se danas razgovaralo.