Vijesti i događaji

Direktor Nanić primio u posjetu predstavnike Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini

5.10.2020

Direktor Agencije za policijsku podršku BiH Husein Nanić, primio je danas u posjetu predstavnike Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Direktor Agencije za policijsku podršku Husein Nanić i zamjenik direktora Miše Ćavar, primili su danas u posjetu dr. Susan Penksu, šeficu Odjela za sigurnosnu saradnju, Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Budući da je ovo prva zvanična posjeta predstsvnika Misije OSCE-a Agenciji za policijsku podršku, na sastanku je razgovarano o svim aspektima rada Agencije, njenim nadležnostima i ulozi koju ima u sigurnosnom sistemu BiH, te o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji.

U razgovoru sa predstavnicama Misjie OSCE-a direktor Agencije Husein Nanić, upoznao je prisutne o dosadašnjim i budućim aktivnostima.

dr. Susan Penksu, zahvalila se Direktoru i Zamjeniku direktora na prijemu, te upoznala Agenciju o aktuelnim i  planiranim aktivnostima i projektima u narednom periodu, Iskazano je  obostrano  opredjeljenje  za nastavkom i proširenjem  saradnje sa Agencijom za policijsku podršku.

Direktor Agencije zahvalio se na posjeti Agenciji, te ukazao da postoji prostor i potreba za  saradnju u oblastima nadležnosti Agencije.