Vijesti i događaji

Radni sastanak direktora Nanića i predstavnika Ministarstva sigurnosti BiH

22.9.2020

Direktor Agencije za policijsku podršku Husein Nanić i zamjenik direktora Agencije za policijsku podršku Miše Ćavar, sa saradnicima, dana 22.09.2020. godine, u sjedištu Agencije u Sarajevu, održali su radni sastanak sa predstavnicima Ministarstva sigurnosti BiH

Direktor Agencije za policijsku podršku Husein Nanić i zamjenik direktora Agencije za policijsku podršku Miše Ćavar, sa saradnicima, dana 22.09.2020. godine, u sjedištu Agencije u Sarajevu, održali su radni sastanak sa predstavnicima Ministarstva sigurnosti BiH.

Tokom sastanka direktor Nanić je upoznao predstavnike Ministarstva sigurnosti BiH o dosadašnjim aktivnostima i problemima  izazovima  sa kojima se Agencija susreće od samog osnivanja.

Također, na sastanku su predočeni  prioriteti za buduće projekte iz oblasti informatike i oblasti provođenja tenderskih procedura javnih nabavki za potrebe policijskih tijela BiH.

Davor Selak, savjetnik ministra sigurnosti BiH, pozdravio je prisutne, te istako da je cilj sastanka  razmjena informacija te da se u direktnom kontaktu pokusaju rijesavati otvorena pitanja i izazovi  iz nadleznosti Agencije i Ministartsva.

Istakao je da  Ministarstvo sigurnosti  BiH pruža  punu podršku Agenciji za policijsku podršku u implementaciji njenih zakonskih nadleznosti.

Direktor Agencije zahvalio se na posjeti i spremnosti za podršku Agenciji, te ukazao da postoji prostor i potreba za proširenjem saradnje u oblastima nadležnosti Agencije