Vijesti i događaji

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić posjetio Agenciju za policijsku podršku

8.9.2020

Direktor Agencije za policijsku podršku Husein Nanić, uz prisustvo pomoćnika direktora Slavice Gebert-Stuhlik i Asmira Butkovića, 8.9.2020. godine u prostorijama Agencije za policijsku podršku, sastao se sa ministrom sigurnosti BiH Selmom Cikotićem

Agenciju za policijsku podršku posjetio je danas (8.9.2020. godine) ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić sa saradnicima. Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u BiH i svim aspektima rada Agencije, s posebnim akcentom predstavljenje su planirane i realizovane aktivnosti u okviru zakonskih nadležnosti Agencije.

Ministar Cikotić pozdravio je prisutne, istakao da Ministarstvo sigurnosti BiH stoji na raspolaganju Agenciji za svaki vid podrške, kako bi Agencija odgovorila na najsloženije sigurnosne izazove današnjice. Cikotić je istakao i značaj saradnje sa drugim sigurnosnim organima i institucijama, kako bi se zajednički odgovorilo na sve sigurnosne izazove.

Direktor Agencije zahvalio se na posjeti i spremnosti za podršku Agenciji, te ukazao da postoji prostor i potreba za proširenjem saradnje u oblastima nadležnosti Agencije.

Ministar Selmo Cikotić zahvalio se Direktoru i saradnicima na prijemu, te izrazio očekivanja za nastavkom i proširenjem uspješne saradnje sa Agencijom za policijsku podršku.