Vijesti i događaji

Informacije o načinu rada i komunikaciji Agencije u vrijeme trajanja pandemije uzrokovane virusom Covid 19

15.6.2020

Na osnovu Odluke Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (“Službeni glasnik BiH”, broj 30/20 od 21.05.2020.godine) o stavljanju van snage Odluke o postupanju institucija Bosne i Hercegovine u cilju osiguranja zaštite života i zdravlja zaposlenih zbog opasnosti od moguće pojave epidemije zarazne bolesti prouzrokovane korona virusom (COVID-19), direktor Agenciji za policijsku podršku donosi Odluku o stavljanju van snage Odluke o Internim procedurama za zaštitu zaposlenih u Agenciji za policijsku podršku zbog proglašenja pandemije prouzrokovane virusom korona.

U skladu sa pomenutom odlukom Tim za upravljanje u slučaju  prirodne ili druge nesreće Agencije, na sastanku održanom dana 12.06.2020. godine donosi Odluku o stavljanju van snage Uputstva o načinu rada i ponašanja zaposlenih u Agenciji za policijsku podršku za vrijeme pandemije izazvane virusom COVID-19 i donosi preporuke zaposlenim Agencije za policijsku podršku za primjenu mjera zaštite koje se odnose na oblast sigurnosti zdravlja i života.

Odluka o stavljanju van snage Uputstva o načinu rada i ponašanja zaposlenih u Agenciji za policijsku podršku za vrijeme pandemije izazvane virusom COVID-19.