Vijesti i događaji

Njena ekselencija Amelia Achmad Yani, ambasadorica Republike Indonezije posjetila Agenciju za policijsku podršku

31.10.2019

Direktor Agencije Husein Nanić je 31. oktobra 2019. godine u radnu posjetu primio ambasadoricu Republike Indonezije u BiH NJ.E. Ameliju Achmad Yani sa saradnicima.

Direktor Agencije Husein Nanić je 31. oktobra 2019. godine u radnu posjetu primio ambasadoricu Republike Indonezije u BiH NJ.E. Ameliju  Achmad Yani sa saradnicima.

Na samom početku sastanka, u kojem je učestvovao i zamjenik direktora Miše Ćavar,  ambasadorica Republike  Indonezije  upoznata je sa radom Agencije, njenim nadležnostima, dosadašnjim rezultatima kao i  aktuelnim projektima,   naročito onim koji se tiču implementacije najnovijih IT tehnologija u rad policijskih tijela BiH.

Također, razgovaralo se o mogućnostima za uspostavljanje snažnijih odnosa i saradnje između Bosne i Hercegovine i  R. Indonezije, a koja se odnosi na nabavku opreme za sva policijska tijela Bosne i Hercegovine, kao i upućivanje zaposlenih iz Sektora za informatiku na stručno usavršavanje.

Ambasadorica Indonezije zahvalila se Direktoru i Zamjeniku direktora na prijemu, te je   izrazila želju da se ovaj vid saradnje i konkretizuje u skorijoj budućnosti  čime bi bili realizovani zaključci današnjeg sastanka.