Vijesti i događaji

Agencija za policijsku podršku održala obuku zaposlenim Granične policije BiH

25.10.2019

Zaposleni Sektora za informatiku Agencije za policijsku podršku, u prostorijama Agencije, 16. i 17. oktobra 2019. godine, uspješno su održali obuku  zaposlenim u Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine vezano  za korištenje informacionog sistema „Elektronska evidencija podataka o uniformama, oružju i pripadajućoj opremi u policijskim tijelima Bosne i Hercegovine“.

Prvi dio obuke odnosio se na prezentaciju samog sistema i njegovih funkcionalnosti (autorizacija korisnika; unos podataka o uniformama, oružju i pripadajućoj opremi; proces distribucije opreme između skladišnih prostora i zaduživanje/razduživanje na zaposlene; generisanje izvještaja iz sistema).

Nakon toga, zaposleni koji rade na poslovima prijema i izdavanja robe iz skladišta Granične policije Bosne i Hercegovine, imali su mogućnost samostalno izvršiti uvid u sistem, te proći kroz korake prikazane u prezentaciji sistema.

Ovom prilikom dogovoreno je da će Granična policija Bosne i Hercegovine pokušati organizovati obuku i za sve ostale operatere koji se nalaze u drugim terenskim uredima širom Bosne i Hercegovine i da će o tome obavijestiti Agenciju za policijsku podršku, tj. o terminu i mjestu održavanja obuke.