Vijesti i događaji

Održana obuka za zaposlene na Centralnoj evidenciji podataka zaposlenih u policijskim tijelima BiH

17.6.2019

Dana 23.05.2019. godine u prostorijama Agencije za policijsku podršku, sa početkom u 10.00 sati, održana je obuka za zaposlene na Centralnoj evidenciji podataka zaposlenih u policijskim tijelima BiH.

 Radi se o redovnoj obuci koji se održava dva puta godišnje, a koju održavaju zaposleni u Sektoru za  informatiku Agencije za policijsku podršku  zaposlenima na Centralnoj evidenciji  u policijskim tijelima BiH. Na obuci se iznose problemi s kojima se susreću zaposleni u svakodnevnom radu na Centralnoj evidenciji, mogući uzroci problema, te mogućnosti rješavanja istih.

Cilj održavanja obuke je da se osobe koje su tek počele raditi na Centralnoj evidenciji zaposlenih u policijskim tijelima BiH, upoznaju sa načinom rada i korištenja iste, te da osobe koje rade na navedenoj evidenciji od njenog uspostavljanja obnove stečena znanja.

U skladu sa zaključcima sa obuka rješavaju se problemi s kojima se zaposleni susreću u svakodnevnom radu, čime se njenim korisnicima olakšava rad, te omogućuje efikasnije  upravljanje ljudskim resursima.