Vijesti i događaji

Predstavnici Agencije za policijsku podršku posjetili najveći industrijski internacionalni sajam Hannover-Messe

12.4.2019

Predstavnici Agencije za policijsku podršku su, u periodu od 03. do 04. aprila 2019. godine, u toku službene posjete, prisustvovali najvećem internacionalnom sajmu industrije koji se održao u njemačkom gradu Hanoveru

Predstavnici  Agencije za policijsku podršku su, u periodu od 03. do 04.  aprila 2019. godine, u toku službene posjete,  prisustvovali najvećem internacionalnom sajmu industrije koji se održao u njemačkom gradu Hanoveru.

Ove godine sajam je ugostio 6.500 izlagača iz 75 država među kojima je bilo i 7 kompanija iz Bosne i Hercegovine. Ukupno 215.000  domaćih i stranih posjetioca prisustvovalo je sajmu.  Ovogodišnja zemlja partner sajma  bila je Švedska.

Predstavnici Agencije za policijsku podršku su tokom dva dana posjetili veliki broj izlagača te su imali priliku upoznati se sa najnovijim tehnološkim trendovima i potencijalima tzv. Industrije 4.0, vještačke inteligencije, 5G mobilnih mreža i Pametne Energije.

Također, predstavnici Agencije za policijsku podršku  su posebno posvetili pažnju posjeti izlagačima  iz Bosne i Hercegovine, gdje su predstavljene mogućnosti više firmi iz ove oblasti.

Hannover-Messe  2019 je pokazao posjetiocima šta sve mogu očekivati na polju industrijske proizvodnje i upotrebe novih tehnologija u tim procesima i kakvi su sve izazovi pred nama kao globalnom društvu.