Vijesti i događaji

Održan radni sastanak na temu: ''Centralna evidencija podataka zaposlenih u policijskim tijelima BiH – prijedlozi i sugestije za dopunom, nadogradnjom i izmjenom centralne evidencije''

20.3.2019

Sastanak je održan dana 20.03.2019. godine u sjedištu  Agencije za policijsku podršku, ul. Aleja Bosne Srebrene bb, Sarajevo, između predstavnika Agencije za policijsku podršku i predstavnika policijskih tijela BiH.

Radi se o redovnom tromjesečnom sastanku koji se održava između predstavnika Agencije za policijsku podršku i predstavnika policijskih tijela BiH.

Na sastanku se raspravlja o poboljšanju rada Centralne evidencije podataka zaposlenih u policijskim tijelima BiH, kao jedinstvene baze podataka koju koriste policijska tijela BiH (Granična policija BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH).

Cilj održavanja sastanaka je poboljšanje i unaprijeđenje rada Centralne evidencije podataka zaposlenih u policijskim tijelima BiH, kroz prijedloge za izmjenama i dopunama iste, u skladu sa potrebama posla.

U skladu sa zaključcima sa sastanka i uz saglasnost policijskih tijela BiH, vršit će se izmjene i dopune u pomenutoj bazi podataka, čime se njenim korisnicima olakšava rad, te omogućuje efikasnije i ekonomičnije upravljanje ljudskim resursima.